Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η ΙΑΕΔΣΕ για την ανάδειξη του Θεάτρου της Στράτου



ΑΓΡΙΝΙΟ 24-4-2013

                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Το Δ.Σ. της Ιστορικής –Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα ήθελε να εκφράσει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την από 12/4/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, για την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων –Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Έρευνα και μελέτη Αποκατάστασης-Αναστήλωσης Αρχαίου Θεάτρου Στράτου».
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας για το σημαντικό αυτό βήμα, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ φορέων αποτελεί τον πλέον πρόσφορο τρόπο για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Ιστορική – Αρχαιολογική Εταιρεία θα είναι αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια και ευελπιστούμε και σε περαιτέρω κινήσεις για την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Στράτου, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για την περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ  ΣΚΙΑΔΑΣ
ΜΟΝΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ