Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αγρίνιο, 3/10/2016

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Έγινε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 μια ολοήμερη εκδρομή των μελών και φίλων της Εταιρείας στο Νέο Μουσείο Θέρμου και στον αρχαιολογικό χώρο Θέρμου.
  Ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας-αρχαιολόγος κ. Σταμάτης έκανε μια πλήρη και γλαφυρή ξενάγηση στο Σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο που τα επίσημα εγκαίνια του έγιναν στις 17 Ιουλίου 2016. Στην ξενάγηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Θέρμου κ. Βασιλόπουλος.
  Μετά την ξενάγηση ακολούθησε συνεστίαση των μελών και φίλων της Εταιρείας στο ξενοδοχείο ΑΛΘΑΙΑ στο Πετροχώρι, με θέα την λίμνη Τριχωνίδα.
  Ευχαριστούμε γι’ αυτό τους φίλους Βασίλη Παπαδάκη, Γιώργο Γατσουλιά και Γιώργο Διαμαντή που βοήθησαν στην καλύτερη παρουσίαση της συνεστίασης αυτής.
  Επίσης, στα πλαίσια της εκδρομής έγινε το πρωί επίσκεψη και ξενάγηση στο Ασκληπιείο στο Τριχώνιο(Γαβαλού) και το απόγευμα επίσκεψη και ξενάγηση στην ιστορική Ι.Μ. Μυρτιάς.
  Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας που με μεγάλη προθυμία μας ακολούθησαν, ακόμη και με δικά τους αυτοκίνητα σ’ αυτή την εκδρομή, που σκοπό είχε να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Εταιρεία μας στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου, δηλαδή στην έδρα του Κοινού των Αιτωλών που χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας.

                                                  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

                                                      ΔΥΤΙΚΉΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 




ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΡΧΩΝΙΟ(ΓΑΒΑΛΟΥ)

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ




ΠΑΛΑΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ
ΙΕΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΘΕΡΜΙΟΥ