Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017Αγρίνιο, 18/10/2017
                                                     
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίησε εκδρομή και ξενάγηση μελών και φίλων της στον Βόλο και στο Πήλιο.
  Στον Βόλο μας υποδέχτηκε η Αγρινιώτισσα Δρ. Αρχαιολογίας κ. Βάσω Ροντήρη που αυτοπροσώπως μας ξενάγησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου- που ιδρύθηκε το 1909- και σαν στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας φρόντισε για να μας ξεναγήσουν στους Προϊστορικούς οικισμούς της Νεολιθικής εποχής Σέσκλο και Διμήνι οι αρχαιολόγοι κ. Σταμέλου και η κ. Αλεξάνδρου αντίστοιχα. Επισκεφθήκαμε επίσης το Ανάκτορο και το Θέατρο Δημητριάδος όπου μας ξενάγησε η αρχαιολόγος κ. Τριανταφυλλοπούλου.
  Σε όλες αυτές τις ξεναγήσεις μας συνόδευε η κ. Ροντήρη η οποία φρόντισε επίσης και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στο Μουσείο Πόλης του Βόλου που στεγάζεται στον χώρο των πρώην καπναποθηκών Παπάντου και στο Μουσείο Πληνθοκεραμοποιίας (Τσαλαπάτα) της Τράπεζας Πειραιώς.
  Η εκδρομή στον Βόλο ήταν μία ακόμη επιτυχημένη εξόρμηση της Εταιρείας μας όπου μέσα σε δύο μέρες οι φίλοι και τα μέλη μας πήραν μια γεύση της διαχρονικής ιστορίας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας περιοχής της πατρίδας μας, του Βόλου η οποία αξιοποίησε και αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της με τις ανακαινίσεις και επαναχρήσεις των βιομηχανικών κτιρίων, όπως οι καπναποθήκες και λοιποί βιομηχανικοί χώροι.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ                                                               ΔΑΝΑΗ ΚΟΥΖΕΛΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

ΑΡΧAΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΗΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ (ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ)