Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00 π.μ στο χώρο του ΤΕΕ, η Ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Εταιρεία μας με το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας με θέμα: «Η σημασία του καπνού στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Αγρινίου. Ο ρόλος του Καπνικού Σταθμού Έρευνας – προοπτικές αξιοποίησης»
  Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας. Χαιρετισμούς απεύθυναν, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφύλλου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαρεμένος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος καθώς και ο Αρχαιολόγος Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ) Δημήτρης Αθανασούλης ,που δήλωσε ότι είναι στη διάθεση μας όπου χρειασθεί για να ευοδωθεί ο κοινός μας στόχος για το Μουσείο Καπνού Αγρινίου.
  Μετά την παρουσίαση των εισηγήσεων και την κατάθεση απόψεων εκ μέρους των συμμετασχόντων φορέων, εκφράσθηκε η βούληση και η διαθεσιμότητα όλων για τη συνέχιση των προσπαθειών με σκοπό την αξιοποίηση και δημιουργία στο χώρο του Καπνικού Σταθμού του Μουσείου Καπνού Αγρινίου που θα αποτελέσει την αφετηρία για προώθηση και άλλων θεμάτων πολιτισμού κ.τ.λ. που αφορούν την περιοχή μας.
  Ειδικότερα αποφασίσθηκε μέχρι 10 Μαρτίου να γίνει συνάντηση των θεσμικών φορέων που ενδιαφέρονται για την ανάληψη της χρήσης του Χώρου του Καπνικού Σταθμού προκειμένου άμεσα να ζητηθεί από το ΥΠΑΑΤ η παραχώρηση των κτισμάτων και του οικοπέδου.
  Πιστεύουμε ότι μετά την Ημερίδα της Κυριακής για την οποία ευχαριστούμε το ΤΕΕ Αιτ/νίας και όλους τους φορείς που συμμετείχαν σύντομα, με την συνδρομή και κατανόηση της κοινωνίας μας μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ