Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 18η ΜΑΪΟΥ 2019

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ










   Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας  συνεργάσθηκαν στενά για να γίνει  πράξη μια υποχρέωση της Αγρινιώτικης κοινωνίας απέναντι στην ιστορία της για να αποκτήσει η Πόλη του Αγρινίου Μουσείο Καπνού.
  Ο  χώρος του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου μεταβιβάζεται στο Δήμο Αγρινίου, αφού το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης αποδέχθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την πρόταση και σύντομα ο χώρος αυτός θα έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αγρινίου για να αξιοποιηθεί σαν  πολυχώρος  πολιτισμού με κεντρικό στόχο την δημιουργία εκεί του Μουσείου Καπνού.
  Η Υπόθεση αυτή σαν υπόθεση ταυτότητας  για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου στόχος μας είναι να στηριχθεί στην ενεργητική συμμετοχή  των Φορέων που μπορούν να συνδράμουν στη διαμόρφωση της τελικής μελέτης και στην χρηματοδότηση του έργου. Η εταιρεία μας που από την ίδρυση της εστίασε την δράση της στην ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής μας, αναλαμβάνει να κρατήσει αναμμένη την δάδα αυτής της πρωτοβουλίας του Μουσείου Καπνού και γι’ αυτό σας καλούμε όλους στο χώρο του Καπνικού Σταθμού, την ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου  2019, να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του, να μιλήσουμε για την ιστορία αυτού του Μνημείου και με την δική σας συμμετοχή να δρομολογήσουμε τις ενέργειες για την γρηγορότερη υλοποίηση αυτού του έργου.  Άλλωστε η πρόσφατη συνεργασία της Εταιρείας μας με το ΤΕΕ και τον Δήμο Αγρινίου έχει δώσει μια δυναμική πολύ χρήσιμη και αναγκαία για την προώθηση τέτοιων εμβληματικών για την πόλη μας ενεργειών.

Το πρόγραμμα της ημέρας των Μουσείων περιλαμβάνει:

1.Ώρα 11.00: Παρουσίαση της Ιστορίας του Κ.Σ.Ε.Α και η συμβολή του στην αγροτική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Ομιλητής Ηλίας Ντζάνης Γεωπόνος πρώην Προϊστάμενος Καπνικού Σταθμού Αγρινίου.
2.Ώρα 11.30: Ο ρόλος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας στη διατήρηση και αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού σαν πολυχώρου Πολιτισμού, ιστορίας και μνήμης με στόχο την λειτουργία στο χώρο αυτό του Μουσείου Καπνού της πόλης. Ομιλητής Νίκος Σκιαδάς Γεωπόνος -αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας.
3.Ώρα 12.00: Ξενάγηση επισκεπτών στους χώρους του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου.

Αγρίνιο, 18/5/2019                                
                                                            ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ