Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

                                           
                                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 2 - 10 - 2015

19.00: Παρουσίαση Μοντέρνου χορού από τα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και Μοντέρνου χορού, Ρυθμικής Γυμναστικής , Κλασικού Μπαλέτου , Tango , Capoeria , Zumba από τα τμήματα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

20.00: Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα: <<Τα εν οίκω , εν δήμω>> , στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

20.30: Εκδήλωση με θέμα: <<Αγρίνιο : Ιστορία - Ταυτότητα - Προοπτική>> , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου(πρώην κτήριο Τράπεζα της Ελλάδας). Ομιλητές: Θεοδώρα Μονιούδη - Γαβαλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών) και Ηλίας Ντζάνης (Γεωπόνος - Ερευνητής , πρ. Προϊστάμενος Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε στο Αγρίνιο).

Σάββατο 3 - 10 - 2015

9.00: Επίσκεψη - ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους αρχαίας Στράτου , αρχαίου Αγρινίου, Μεγάλης Χώρας(μιναρές από μουσουλμανικό τζαμί), καθώς και στα πέντε μουσεία της πόλης του Αγρινίου (Αρχαιολογικό , Λαογραφικό , Γλυπτοθήκη Καπράλου , Πινακοθήκη Αγρινίου , Αθλητικό Μουσείο Γ.Ε.Α.).Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

18.00: Επίδειξη τοξοβολίας από το τμήμα της Γ.Ε.Α. , στον αύλειο  χώρο  των καπναποθηκών Παπαστράτου. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό από 10 ετών και πάνω.

19.30: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα <<Αγρίνιο και ευρύτερη περιοχή από το χθες στο σήμερα>>, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου(κτήριο παλαιάς Λαχαναγοράς) με υλικό από το αρχείο της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε. και ιδιωτικές συλλογές.

21.00: <<Συνάντηση Χορωδιών>> με συντονιστή το μουσικό σύλλογο ΟΡΦΕΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Κυριακή 4 - 10 - 2015

8.30: Πραγματοποίηση εκδρομής γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα με επίσκεψη-ξενάγηση σε σημαντικά αρχαία και βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

10.30: Παρουσίαση του αθλητικού προγράμματος για παιδιά << Kids athletics-Παίζω...στίβο>>, στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.Υπεύθυνο διοργάνωσης το τμήμα Στίβου της Γ.Ε.Α.

11.30:<<Τρέχω-βαδίζω-ποδηλατώ στην πόλη μου>>. Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων μέσα στην πόλη του Αγρινίου,που δεν θα έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν Ποδηλατοδρομία, Τρέξιμο, Βάδισμα με σημείο έναρξης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.Υπεύθυνο διοργάνωσης το τμήμα Στίβου της Γ.Ε.Α.

18.00: Αγώνες σκακιού μεταξύ παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών από τα τμήματα της Κ.Ε.Δ.Α. και της Γ.Ε.Α. , στην πλατεία Συντριβανίου. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

20.00: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το λαογραφικό τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και το Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

Δευτέρα 5 - 10 - 2015

18.00
: Επίδειξη τοξοβολίας από το τμήμα της Γ.Ε.Α. , στον αύλειο  χώρο  των καπναποθηκών Παπαστράτου. Ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό από 10 ετών και πάνω.

20.00: Θεατρική παράσταση από το Μικρό Θέατρο Αγρινίου με τίτλο << Από πρώτο χέρι>> με θέμα την καλλιέργεια και επεξεργασία του καπνού , στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο την ίδια ώρα.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της Γ.Ε.Α. (Παπαστράτειο Μέγαρο, τρίτος όροφος τηλ. 2641024767)και στη Γραμματεία της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας(Χ. Τρικούπη - Ισόγειο Δημαρχείου Αγρινίου , τηλ. 2641028902).