Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

          
                  
                           ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ

  Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και θα προϋπαντήσουμε τον Καινούργιο Χρόνο 2016.
  Εύχομαι «Καλές Γιορτές και κάθε ευτυχία για το Νέο Έτος 2016», στα μέλη και τους φίλους της «Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας», που εδρεύει στο Αγρίνιο και κατά το προσεχές έτος 2016 συμπληρώνει 43 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης πορείας και δραστηριότητας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας.
  Πιστεύω ότι οι ευχές και η αισιοδοξία για το μέλλον μας είναι το αντίδοτο στις δύσκολες συνθήκες, που σαν χώρα και σαν λαός βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Θέλω να ελπίζω ότι οι ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, η πνευματική και πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, μέσα στον καινούργιο χρόνο, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συνεργασθούν για το κοινό καλό, για να βγει η οικονομία από την κρίση, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και αλληλεγγύη, το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, τη σύγχρονη αντίληψη και τους προοδευτικούς θεσμούς, που θα βοηθήσουν και τον πολιτισμό να ανθίσει στη χώρα μας.
  Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία, με πίστη στις παρακαταθήκες και στους σκοπούς των ιδρυτών της και με τη συμμετοχή των μελών της, προσπαθεί, με διάφορες παρεμβάσεις και ποικίλες δράσεις, να αναδείξει την ταυτότητα του τόπου μας, να βοηθήσει στην διάσωση και αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων του νομού μας.
  Κατά το περασμένο έτος 2015, η Εταιρεία μας πρωτοστάτησε στην σύμπραξη των πολιτιστικών φορέων της Πόλης μας στις εκδηλώσεις των «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ», οι οποίες φιλοδοξούμε να γίνουν θεσμός για τον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου. Έτσι θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές και πνευματικές δυνάμεις της περιοχής μας για την ανάδειξη της ταυτότητας και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τόπου μας.
  Αιτήματα αιχμής για την πολιτιστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής μας πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Στράτου (Αρχαίο Θέατρο, Ναός Στρατείου Διός κ.τ.λ.), και παράλληλα η διάσωση του ιστορικού κτηρίου των Καπναποθηκών Παπαπέτρου και η αξιοποίηση του ως Μουσείου Καπνού, Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Μουσείου και ως χώρου πολιτιστικών δράσεων.
  Η Εταιρεία μας, με τη βοήθεια των μελών και φίλων της και τη συμπαράσταση της κοινωνίας, θεωρεί ότι πρέπει να παλέψουμε με πίστη, κατά την καινούργια χρονιά 2016, για τους στόχους αυτούς, τους ίσως φιλόδοξους για τις σημερινές συνθήκες.
  Πιστεύουμε ότι μπορούμε πολλά να πετύχουμε, αν είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε με λογισμό και όραμα για ένα καλύτερο Αύριο, κόντρα στους «δίσεκτους» καιρούς, που περνάμε.


                                                              Αγρίνιο 20 Δεκέμβρη 2015

                                                                   ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ

                                                 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ