Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                       
Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ώρα 7.00 μ.μ. έγινε το Άνοιγμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου.
  Η Εταιρεία μας συνδυάζοντας και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων που είναι η 18η Μαΐου με το άνοιγμα του Πρώτου Σύγχρονου Μουσείου για την Αιτωλοακαρνανία συμμετείχε στο Εορταστικό Άνοιγμα του Μουσείου Θέρμου με 60 μέλη και φίλους της που με την εκμίσθωση ενός λεωφορείου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.
  Στην εκδήλωση αυτή που άνοιξε με τον χαιρετισμό της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Ολυμπία Βικάτου, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο επίτιμος πρώην Γενικός Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Λάζαρος Κολώνας, ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου κ. Πορφύρης, ο Προϊστάμενος της Μονάδας Β’ της Ειδικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ιωάννης Μυλωνάς, ο Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Θέρμου κ. Αντώνης Βασιλόπουλος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ. Καζαντζής και κ. Μαρία Παπαγεωργίου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Νίκος Υφαντής και κ. Γιάννης Λύτρας, πολλοί εκπρόσωποι φορέων όπως ο Πρόεδρος της ΔΙΕΞΟΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Ν. Κορδώσης, η Αρχαιολογική Εταιρεία Μεσολογγίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου κ.τ.λ.
  Την ξενάγηση των επισκεπτών έκαναν εκτός από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βικάτου, η αρχαιολόγος κ. Μακραδήμα και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας μας κ. Γιώργος Σταμάτης-αρχαιολόγος.
  Η Εταιρεία μας χαιρετίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό για την Πολιτιστική Ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας Γεγονός, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τη λειτουργία του Μουσείου το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία τις Μουσειακές Υποδομές που τις αξίζει και δικαιούται, για την Ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της.

Αγρίνιο, 19 Μαΐου 2016


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ                                                      ΔΑΝΑΗ ΚΟΥΖΕΛΗ