Κυριακή, 15 Μαΐου 2016                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

                              ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ


 
Η φετινή επέτειος της Ημέρας των Μουσείων έχει επιλεγεί από το ICOMOS να αναφέρεται στη σχέση Μουσείων και Πολιτιστικών Τοπίων. Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του Μουσείου είτε έξω από αυτό.
  Ο Νομός μας παρά τον πλούτο μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στερείται των Μουσειακών υποδομών που μέσα από αυτές θα μπορούσε να προβάλλει και να διαχειριστεί την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του.
  Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο στο χώρο του Αρχαίου Θέρμου που θα αρχίσει τη λειτουργία του από την 18η Μαΐου 2016, την Ημέρα των Μουσείων.
  Η Εταιρεία μας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων και συνδυάζοντας αυτή την ημέρα με το Άνοιγμα του Νέου Μουσείου Θέρμου την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 θα παρευρεθεί στην έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου Θέρμου και στην ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βικάτου Ολυμπία καθώς και στη μουσική εκδήλωση που θα ακολουθήσει.
  Όσοι από τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας μας επιθυμούν να παρευρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου στα γραφεία της Εταιρείας μας.
  Το εισιτήριο για την μετάβαση-επιστροφή με λεωφορείο ορίζεται στα 5€ το άτομο. Αναχώρηση από τα γραφεία της Εταιρείας την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 5.00 μ.μ.

 Τηλ. Επικοινωνίας: 2641028902 – 6972301346 – 6939466286.Αγρίνιο, 15 Μαΐου 2016

                                                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                      ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

                                                                       ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ