Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

            Αγρίνιο, 13/9/2016

                                              Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και συζήτησε μαζί του τα θέματα που έχουν σχέση με την ανάδειξη των μνημείων, την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών των φορέων προς όφελος της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
  Ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση αυτού του στόχου έχει ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου. Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα γιατί αν δεν εκσυγχρονιστεί το Μουσείο σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις και δεν αξιοποιηθούν οι χώροι του για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής σε κατάλληλους μουσειολογικούς χώρους η περιοχή Αγρινίου θα βρεθεί χωρίς Μουσείο.
  Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αγρινίου προσφέρθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να συνδράμει στην σύνταξη των σχετικών μελετών, όμως θα πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΥΠΠΟ να συμπεριλάβουν άμεσα τη μελέτη και το έργο αυτό στα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα τους.
  Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε επίσης για την ανάγκη μελέτης, ανάδειξης και εξασφάλισης της επισκεψιμότητας στον επιβλητικό και κλασικό Ναό του Στρατείου Διός στο χώρο της αρχαίας Στράτου.
                                                            

                                              ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                                                 ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ