Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016


                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΒΗΣ

 Πρόκειται για μια παράσταση-σταθμό στα Πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
  Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη την κορυφαία εν ζωή Τραγωδό της Πατρίδας μας με την παράσταση της Εκάβης στον Ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αρχαίας Στράτου έκανε ένα ποιοτικό άλμα και έδωσε πολλά μηνύματα στην Τοπική και όχι μόνο Κοινωνία.
  Ο Δήμος Αγρινίου είναι αξιέπαινος που στήριξε αυτή την παράσταση που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή για μια σειρά γόνιμων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας. Η ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Στράτου με το μεγαλύτερο Αρχαίο Θέατρο της Αιτωλοακαρνανίας και τον επιβλητικό Ναό του Στρατείου Διός που κι αυτός περιμένει υπομονετικά την προσοχή της συντεταγμένης Πολιτείας και του ΥΠΠΟ ήταν στόχος και όραμα των Ιδρυτών της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα ο αείμνηστος Πρόεδρος της, μηχανικός Τ. Μελισσηνός δεν υπολόγισε κόπους και θυσίες για να προβάλει τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στράτου που βρίσκεται 5 χιλ. από το Αγρίνιο και επιστράτευσε μηχανικούς και αρχαιολόγους για την αποτύπωση και φωτογράφηση του Ναού του Στρατείου Διός.
  Με αυτή την επιβλητική φωτογραφική και αρχιτεκτονική σύνθεση κόσμησε την βορεινή πλευρά του Μεγάρου του Δημαρχείου Αγρινίου επί της Χαρ. Τρικούπη, πριν από την είσοδο του εκθετηρίου και γραφείου της Εταιρείας μας στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου.
  Σήμερα, μετά από 60 χρόνια, η προσοχή της Τοπικής Κοινωνίας στρέφεται και αγκαλιάζει αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, που με την συνδρομή της πρωτοβουλίας του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για τα Αρχαία Θέατρα άρχισε η μελέτη ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου.
  Η Εταιρεία μας με αφορμή την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την επιτυχημένη παράσταση της Εκάβης στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου, επανερχόμαστε και επιμένουμε ότι η Ταυτότητα του Δήμου Αγρινίου μας υποχρεώνει να κινητοποιηθούμε για την ανάδειξη του Μνημείου της Αρχαίας Στράτου και το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η αξιοποίηση και προβολή του χώρου του Στρατείου Διός, που σήμερα δεν διαθέτει ούτε πρόσβαση για να είναι επισκέψιμος.


                                                                ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

                                                                   ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ